Kelkáposzta lengyel módra
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 2 kg kelkáposzta
- 5 pár debreceni kolbász
- 0.5 kg nyers császárhús
- 3 db sárgarépa
- 3 db petrezselyem
Elkészítés
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, leforrázzuk, vastag ereitől megtisztítjuk. Negyed liter vízzel felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kelkáposztát, a debreceni kolbászt, 1-2 cikk fokhagymát, a császárhúst. Ha a császárhús félig megpuhult, belerakjuk a meghámozott és vastag karikára vágott sárgarépát, a petrezselymet. Miután kivettük az edényből a kész ételeket, a duzmaformát a félbehasított debreceni kolbásszal kirakjuk, felszeleteljük a császárhúst, ezzel díszítjük, a közepére rakjuk a kelkáposztát. Tálba borítjuk a répákat és a petrezselymet is. Ha maradt mártás, a tál aljára locsoljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.