Kelkáposzta lengyel módra

8 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 2 kg kelkáposzta
  • 5 pár debreceni kolbász
  • 0.5 kg nyers császárhús
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyem

Elkészítés

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, leforrázzuk, vastag ereitől megtisztítjuk. Negyed liter vízzel felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kelkáposztát, a debreceni kolbászt, 1-2 cikk fokhagymát, a császárhúst. Ha a császárhús félig megpuhult, belerakjuk a meghámozott és vastag karikára vágott sárgarépát, a petrezselymet. Miután kivettük az edényből a kész ételeket, a duzmaformát a félbehasított debreceni kolbásszal kirakjuk, felszeleteljük a császárhúst, ezzel díszítjük, a közepére rakjuk a kelkáposztát. Tálba borítjuk a répákat és a petrezselymet is. Ha maradt mártás, a tál aljára locsoljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.